Upcyclen

Een paar jaar geleden hebben vriendlief en ik afgesproken om elkaar herinneringen te geven (in plaats van cadeaus) voor elkaars verjaardag en hierdoor zijn we al op leuke plekken beland en hebben we mooie herinneringen opgedaan in onder andere Marokko, Maastricht, Bordeaux en zijn we net terug van 5 dagen Berlijn. Aangezien mijn vriend in december al jarig was en hij dus al een tijdje wist dat we naar Berlijn zouden gaan, besloot hij 2 oude vouwfietsjes op de kop te tikken en deze compleet te transformeren tot onze eigen personal citytrip-bikes. En dat is gelukt! De fietsen waren oud, hadden slechte banden, de remmen werkten niet, er zaten lelijke zadels op en het frame was wit en beschadigd. Hij heeft de fietsjes compleet gestript (en veel foto’s gemaakt, zodat hij ze weer ‘makkelijk’ in elkaar kon zetten), het frame laten poedercoaten in een door ons eigen gekozen kleur en weer voorzien van nieuwe zadels, nieuwe sturen, nieuwe remkabels, etc. Je herkent ze gewoon niet terug.
Onze geupcyclede vouwfietsen in Berlijn

Onze geupcyclede vouwfietsen in Berlijn

Mijn fietsje is geïnspireerd op een beach-cruiser met een lowrider-stuur; een lekker fris kleurtje, een bijpassend stuur, wit zadel, witte VANS-handvatten en een witte bel met mijn logo er op! De fiets van Tjeerd is geïnspireerd op een bmx-fiets, compleet met bijpassende banden, stuur, zadel en trappers. En niet te vergeten een bel met zijn logo! Echt super zijn ze geworden!
Sowieso is Tjeerd erg van het ‘upcyclen’ van producten en heeft hij totaal geen 2 linkerhanden, zo heeft hij eens van een oude koffer een kattenmand gemaakt, compleet met pootjes. Van de vloerplanken van de garagezolder en een oude aluminium pijp heeft hij schappen in de keuken gemaakt. En hij maakt krukjes van skateboards, en van resthout een bijzettafeltje voor in de tuin en in de woonkamer siert een tafel waarvan het onderstel van Ikea is en de bovenkant is voorzien van planken die we nog in de schuur hadden staan en hebben wit geschilderd.

Ikea onderstel en zelfgemaakt tafelblad

Ikea onderstel en zelfgemaakt tafelblad

 

 

 

 

 

Gisteren nog heeft hij van hout een mooi ophangsysteem gemaakt voor een poster die we in Berlijn hebben gekocht.
Poster Endless Summer met zelfgemaakt ophangsysteem

Poster The Endless Summer met zelfgemaakt ophangsysteem

Ik houd daar wel van, van hergebruiken. Het is jammer dat ik zelf niet erg technisch en handig ben met gereedschap, maar aan de andere kant; Tjeerd vindt het he-le-maal geweldig om te doen en draait zijn hand er echt niet voor om. Dus dan kan ik het ook maar beter aan hem over laten toch? 😉
In Berlijn hebben we diverse versmarkten en rommelmarkten (en dat zijn er veeeeel!) afgestruind en heb ik erg veel inspiratie opgedaan in de leuke winkeltjes en cafeetjes die we hebben bezocht.

Lint en stoffen

Lint en stoffen


Cafe Wohnzimmer in Prenzlauerberg

Cafe Wohnzimmer in Prenzlauerberg


Trödelmarkt Ankonaplatz

Trödelmarkt Ankonaplatz

 

 

 

 

 

Ik heb onder andere leuke stoffen gekocht en heel erg mooi lint waar heb ik alweer een leuk doel voor heb. Ook hebben we 2 leuke handgrepen gekocht, waarbij ik het idee opperde dat Tjeerd wel een badkamerkastje kon gaan maken, waarop hij enthousiast reageerde. En zo hebben we straks allemaal geupcyclede herinneringen in huis.Hebben jullie weleens iets geupcycled (van iets ‘ouds’ weer iets compleet nieuws maken)? Heb jij ook van die vaardige handen en draai je nergens je hand voor om? Deel het hier, want ik vind het erg leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is!

Kijk voor inspiratie ook eens op Pinterest en zoek op ‘upcycling’. Hier kom je ook zoveel leuke ideeën tegen.